• Gellato Large

Τι τύπος κρασιού είστε

Ανακαλύψτε τι είδος κρασιού προτιμάτε σύμφωνα με το γευστικό σας στυλ.

Ξέρατε ότι το κρασί που διαλέγετε προδίδει αρκετά στοιχεία για τον χαρακτήρα σας; Μάλλον όχι, αφού οι περισσότεροι αγνοούμε ότι ο χαρακτήρας μας μπορεί να αντανακλάται σε μια ποικιλία κρασιού.

Αρρενωπότητα, αριστοκρατική φινέτσα, φιλικότητα ή υπέρμετρος ενθουσιασμός; Τα κρασιά φαίνεται ότι λένε την αλήθεια για την προσωπικότητά μας. Για αυτό, την επόμενη φορά, που θα επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία με αποφασιστικότητα, να θυμάστε ότι οι γνώστες μπορεί να μάθουν πολλά πράγματα για τον κρυφό χαρακτήρα σας…

Cabernet Sauvignon

Με πολύχρονη και «πολύτιμη» ιστορία, το συγκεκριμένο είδος κρασιού είναι από τα πλέον περιζήτητα στον κόσμο. Το χαρακτηριστικό μαύρο-μωβ, χρώμα του, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Βέβαια, δεν είναι το χρώμα που το κάνει μοναδικό, όσο η ιδιαίτερη γεύση του και η προέλευσή του από τον «βασιλιά» των σταφυλιών, την κοσμοπολίτικη ποικιλία των Cabernet Sauvignon. Όσοι το επιλέγουν διακρίνονται για την αριστοκρατική τους φύση και την εκλεκτικότητά τους.

Merlot

Το Merlot είναι μια ποικιλία κρασιού που συμπληρώνει το Cabernet Sauvignon. Με βελούδινη υφή, σκούρο κόκκινο χρώμα και συνδυασμό αρωμάτων, το κρασί Merlot είναι ιδιαίτερα γευστικό. Προέρχεται από τα κτήματα της περιοχής του Μπορντό στη Γαλλία. Παρά τα συχνά υποτιμητικά σχόλια, τα οποία παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη ποικιλία σαν το «φτωχό συγγενή» του Cabernet Sauvignon, η επιλογή του Merlot, χαρακτηρίζει τους περισσότερο συνεσταλμένους και εγκρατείς χαρακτήρες, έως και ντροπαλούς θα λέγαμε.

Pinot Noir

Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη «φυσιογνωμία» του. Μερικές από τις ποικιλίες του Pinot Noir, έχουν ντελικάτη γεύση με έντονο συνδυασμό από αρώματα. Άλλες πάλι είναι πλούσιες σε γεύση και παχύρρευστες, ενώ κάποιες έχουν πράσινο χρώμα σαν να προέρχονται από άγουρα σταφύλια. Οι γεύσεις ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Στα θερμότερα κλίματα, οι ποικιλίες των σταφυλιών, μπορεί να θυμίζουν έντονα αναψυκτικό ή να έχουν άρωμα από φράουλες. Στα ψυχρότερα κλίματα, μην σας παραξενέψει αν έχει γεύση από… μανιτάρια. Αυτή είναι και η ομορφιά του, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να δοκιμάσει. Οι τύποι που επιλέγουν να δοκιμάσουν από τις ποικιλίες του Pinot Noir, έχουν περισσότερο καλλιτεχνική φύση, θα τους λέγαμε καλύτερα «μελαγχολικούς ποιητές» και δεν φοβούνται το άγνωστο.

Sauvignon Blanc

Καθαρό, φωτεινό και διαυγές. Το Sauvignon Blanc είναι το πλέον κοσμοπολίτικο λευκό κρασί. Το Sauvignon Blanc εμφανίζει ίσως, τις περισσότερες και σημαντικότερες παραλλαγές στον χαρακτήρα των κρασιών του. Η γεύση του άλλοτε μπορεί να θυμίζει κάτι από ποικιλίες τροπικών φρούτων ή να δίνει την αίσθηση ότι πίνουμε ένα πραγματικό διαμάντι σε υγρή μορφή. Συνδυάζεται με τα πάντα, από sushi μέχρι χοιρινό και αρνί. Είναι κάτι ανάμεσα στην πλούσια γεύση του Chardonnay και το αρωματικό ευωδιαστό Riesling. Η προτίμησή του υποδηλώνει ανθρώπους βολικούς και καλοπροαίρετους και όχι ιδιαίτερα απαιτητικούς, που είναι αγαπητοί στο σύνολο και πολύ φιλικοί.

Chardonnay

Όλοι γνωρίζουμε και αγαπούμε το Chardonnay. Έχουμε λοιπόν, να κάνουμε με μια από τις χαρακτηριστικότερες ποικιλίες λευκού κρασιού με μοναδική γεύση. Για τους λάτρεις του είδους, η κατανάλωση Chardonnay είναι μια πραγματική ιεροτελεστία, από τη στιγμή που ανοίγει το μπουκάλι και αναδύεται το άρωμά του, μέχρι τη στιγμή που το ποτήρι φθάνει στο στόμα. Εκείνοι που το επιλέγουν διακρίνονται για την ευαισθησία και τον ρομαντισμό τους.

Σαμπάνια

Η σαμπάνια προσφέρει μια αίσθηση χαράς και ενθουσιασμού, που σπάνια συναντάται σε άλλα ποτά. Δύσκολα συναντάμε κάποιο κρασί, που να έχει ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό, με τη διασκέδαση και το κλίμα της γιορτής. Τις περισσότερες φορές το βλέπουμε σαν ποτό, έντονα συνυφασμένο με το κλίμα ευφορίας και χαρμόσυνων περιστάσεων. Συνδυάζεται εύκολα και μπορεί να ταιριάζει λόγω της αρωματικής της γεύσης με τα περισσότερα από τα φαγητά. Δεν είναι ανάγκη να «γιορτάζουμε» κάτι για να την απολαύσουμε. Μπορούμε να ανοίξουμε ένα μπουκάλι σαμπάνια και να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας. Όσοι την προτιμούν είναι μάλλον ενθουσιώδεις τύποι, χαρούμενοι χαρακτήρες και αισιόδοξοι. «Έξω καρδιά» τους λένε πολλοί!

Moscato

Με καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, το μοσχάτο, είναι η «μητέρα» όλων των ποικιλιών σταφυλιού που γίνονται κρασί. Σήμερα ευδοκιμούν περισσότεροι από 200 τύποι μοσχάτου, σε κάθε γωνιά της γης. Τα χρώματα και οι γεύσεις του ποικίλουν κι έτσι οι ποικιλίες του μπορεί να έχουν από το ανοιχτό πράσινο χρώμα μέχρι το σκούρο μαύρο. Αν ανήκετε στους περισσότερο παραδοσιακούς τύπους, τότε η συγκεκριμένη ποικιλία είναι για εσάς.

Ώρες λειτουργίας

Κυριακή - Πέμπτη 8:00πμ - 2:00πμ
Παρασκευή - Σάββατο 8:00πμ - 2:30πμ
Αργυροπούλου 7,
14562 Κηφισιά
τηλ. bar/caffè: 210 8088157
τηλ. deli: 210 8088576

Follow Us